Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone z marynaty.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka
Marynata do mięs pikantna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone z marynaty.

Składniki:
* 10 udek
* 1/2 gotowej płynnej marynaty pikantnej Prymat
* 1 opakowanie przyprawy do kurczaka Prymat

Umyte udka przekroiłam na połowy, osuszyłam i natarłam płynną pikantną marynatą Prymat. Ułożyłam w pojemniku i wstawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia posypałam je obficie sypką przyprawą do kurczaka Prymat i wstawiłam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekłam pod przykryciem ok. 15 minut. Następnie odkryłam je i podwyższyłam temperaturę do 220 stopni i piekłam dalej ok. 45 minut. My lubimy udka dobrze przypieczone, ale jeśli ktoś woli jaśniejszą skórkę to może przykryć mięso jeszcze raz pod koniec pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 22.08.2011 08:16
Też robiłam miesko z tą przyprawą i było super .
evita0007 20.05.2011 12:35
ja tez lubie przypieczone mniam,mniam ;-)
Małgorzata113 25.04.2011 20:41
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak