Krupnik ryżowy

Krupnik ryżowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    2 szt
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka i włoszczyznę zalać 1,5 litra wody, gotować 40 minut. Rosół przecedzić, wsypać ryż, ugotować. Cebulę drobno posiekać, zeszklic na maśle, dodac pokrojone mieso, chwile podsmażyć, dodac do zupy, przyprawić do smaku. Posypać posiekana zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

24.02.2012 09:35
apetyczny krupniczek

berys18

24.02.2012 09:35
apetyczny krupniczek

agata1722

17.06.2011 11:26
miła odmiana

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat