Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z czerwoną fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
masło 2 łyżki
Kukurydza z Puszki 1 op
fasola czerwona z puszki 1 op
żółty ser 15 dag
jajko 2 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
pietruszka zielona wg uznania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z czerwoną fasolą

Zagotuj dwa razy tyle wody, ile wynosi objętość ryżu, posól, wsyp opłukany ryż, zagotuj, przykryj, zawiń w koc, odstaw na 30 min. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem, ułóż w nim ryż, posyp wiórkami masła. Na wierzch połóż osączoną kukurydzę i przelaną wodą, osączoną fasolę. Żółty ser zetrzyj na tarce, jajka rozmąć, wymieszaj z tartym żółtym serem i przecierem pomidorowym, wlej do ryżu. Zapiekaj 20 min w temp 180 stopni. Przed podaniem posyp posiekaną zieloną pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.12.2013 09:09
pyszności !
Laila2786 16.04.2013 11:40
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak