Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z jajek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
masło lub margaryna 3 łyżka
śmietanka 22% 0,5 szklanka
koperek posiekany 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jajek

Utrzeć masło z surowymi żółtkami oraz namoczoną i wyciśniętą czerstwą bułką. Dodać sól, pieprz i zieleninę. Ugotowane jajka pokroić w plasterki. Białka ubić na sztywną pianę, śmietankę lekko ubić. Delikatnie wymieszać z masą. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem i wysypanego bułką tartą. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 04.08.2011 08:35
bardzo pomysłowe
agnieszka214 13.06.2011 09:04
pycha
cukiereczek 12.05.2011 08:09
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak