Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt.
orzechy włoskie 6 szt.
majonez tradycyjny 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: jajka z orzechami

Jaka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, przekrój na pół. Wyjmij żółtka. Połowę połówek orzechów odłóż do dekoracji, pozostałe posiekaj. Żółtka rozgnieć, dodaj ok. 2 łyżek majonezu i posiekane orzechy, wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem.
Masą napełnij białka. Udekoruj majonezem i orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 29.06.2012 12:24
Fajny przepis :)
Edyta31 14.10.2011 23:19
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak