Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka imbirowa z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
miód 3 łyżki
cukier 25 dag
mąka 40 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 300 ml
jajko 2 szt.
Imbir mielony Prymat 4 łyżeczki
jabłko 1,5 duże
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: babka imbirowa z jabłkiem

W rondelku mieszając, stop margarynę, miód i cukier. Masę ostudź. Jajka roztrzep. Jabłka obierz, zetrzyj ma tarce o grubych oczkach.
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Dodaj mleko, jajka oraz masę miodową, wymieszaj. Dodaj jabłka i imbir, połącz. Wlej do formy do baby, piecz ok. 50 minut w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 31.03.2012 15:19
smaczny deser
daria899 03.01.2012 16:39
dobra
Krystyna32 11.07.2011 18:03
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak