Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek razowy z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle 2 szt.
masło 1 kostka
czekolada 2,5 tabliczki
cukier puder 1 i 1/2 szklanki
chleb razowy 1/2 szt.
białe cukierki do dekoracji
polewa biała 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek razowy z czekoladą

Masło utrzyj z cukrem pudrem. Czekoladę drobno zetrzyj. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawaj ją do masła. Na koniec dokładnie wymieszaj z chlebem. Z wafli wytnij jednakowej wielkości jajka. Jedno posmaruj przygotowaną masą. W drugim, pośrodku, wytnij pasek z ząbkami. Powstałymi dwoma kawałkami wafla, przykryj masę razową, pozostawiając szeroki pasek wolnej masy.
Wstaw do lodówki na noc. Polewę czekoladową stop. Połową posmaruj kawałki wafla na wierzchu mazurka.
Ciasto udekoruj cukierkami. Z pozostałej polewy zrób ozdobne wzorki na mazurku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 20.09.2012 21:14
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak