Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna pomarańczowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
por 1/2 szt
masło 1 łyżka
bulion warzywny 3 szkl
sok z pomarańczy 3/4 szkl
karkuma 1 łyżeczka
śmietana 1 szkl
filet z białej ryby 2 szt
olej 2 łyżki
mleko 1/2 szkl
koperek wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna pomarańczowa

Cebulę obierz, posiekaj. Por oczyść, pokrój w piórka. W garnku rozgrzej masło, zeszklij cebulę i por. Wlej bulion i sok pomarańczowy, włóż ziele i gotuj 15 min. Przecedź, dodaj kurkumę, wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem. Filety oprósz solą i pieprzem, smaż na złoty kolor na oleju. Każdy przekrój na pół. Mleko podgrzej, ubij na pianę jak do cappuccino. Na talerze rozłóż kawałki ryby, rozlej zupę, przybierz pianką z mleka, posyp koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.01.2014 08:16
ciekawy przepis
Pani Domu 19.10.2013 11:22
ciekawy pomysł
Dorota59 28.09.2013 19:33
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak