Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z farszem z kapusty kiszonej i grzybów suszonych

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,2 kg
grzyby suszone 100 gram
cebula biała 1 duża
czosnek ząbki 2 sztuki
kasza manna 2 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z farszem z kapusty kiszonej i grzybów suszonych

Grzyby ugotować, zmielić, wymieszać z cebulka usmażoną, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać kaszę mannę, bułkę tartą, posiekaną kapustę i jaja, doprawić solą i pieprzem wymieszać i faszerować schab. Mięso natrzeć z wierzchu solą i pieprzem i piec w piekarniku w 200 stopniach ok 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.02.2014 12:51
rewelacyjnie wygląda taki faszerowany schab
Anna169Hosz 31.05.2012 13:35
Ciekawy pomysł z tym farszem, takiego nigdy nie robiłam.
iknbozka 19.02.2012 19:08
mniam
anemon 18.12.2011 17:39
Bardzo ładnie się prezentuje.
usmiech 20.11.2011 00:33
dobre
smakoszek 23.09.2011 09:33
pyszny
katarzyna124 10.05.2011 09:52
bardzo fajne:)
Emilia22 25.04.2011 11:25
ale pyszności
stokrotka 25.04.2011 11:14
można posypać kminkiem przed pieczeniem, jeśli się lubi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak