Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serownik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier puder 4 łyżki
serek homogenizowany 800 g
śmietana 1 szt.
banan 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: serownik na zimno

2 galaretki robimy używając 700 ml wody. Studzimy i odstawiamy, żeby zaczęła tężeć.Żelatynę wsypujemy do kubeczka i zalewamy wodą- tyle, żeby ją przykryć, dobrze mieszamy aż się rozpuści. Dolewamy troszkę gorącej wody i znów mieszamy. Powinna być gęsta ale na tyle płynna by można było ją wlać.Śmietanę ubijamy mikserem z cukrem pudrem na bitą śmietanę.Do tego dodajemy serek, razem miksujemy kilka sekund i cały czas miksując powoli wlewamy żelatynę.
Masę wylewamy do tortownicy a na wierzch wylewmy lekko wystudzoną, lekko już tężejącą galaretkę.Na wierzch kroimy banany.Serniczek wstawiamy do lodówki aż zastygnie masa serowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona25 02.04.2012 12:03
fajne
ziutula
ziutula 31.07.2011 14:45
ale bym teraz zjadła...
patusia 25.04.2011 12:26
Pycha :)
patusia 25.04.2011 12:26
Pycha :)
1j1o1l1a1 25.04.2011 12:24
dobre, szybkie, niezawodne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak