Żołądki drobiowe w sosie pietruszkowym

Żołądki drobiowe w sosie pietruszkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kg żołądków z kurczaka

    1
  • mała cebulka

    1
  • łyzki mąki pszennej

    2
  • łyżki masła

    2
  • liście laurowe

    2
  • ziarenka ziela angielskiego

    3
  • pęczek natki pietruszki

    1
  • sól, pieprz mielony

    do smaku:
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki oczyścić i umyć dokładnie, przełożyć do rondla, dodać liście laurowe i ziele angielskie, podlać 1-1,5 szkl. wody i dusić ok. 40-60 min.. Cebulę i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Natkę opłukać, osączyć, posiekać. Miękkie masło utrzeć z mąką na pastę. Kiedy żołądki będą już prawie miękkie, dodać cebulkę i czosnek, dusić 10 min., następnie doprawić solą, pieprzem i dodać pastę maślano-mączną, mieszać aż się rozpuści i zagęści sos, dusić jeszcze 5-10 min. Na koniec dodać 3/4 natki, wymieszać i już nie gotować, ale odstawić pod przykryciem na 10-15 min.. Podawać z kopytkami albo kaszą, posypane resztą natki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

21.05.2012 10:39
pięknie wygląda ten obiadek

ajres

02.11.2011 21:40
swietne

Tomek13

09.06.2011 22:07
smaczne

Tomek13

09.06.2011 22:07
smaczne

Tomek13

09.06.2011 22:06
smaczne

Karolcia12

19.12.2010 21:57
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat