Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta po bawarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 20 dag
jałowiec do smaku
boczek wędzony 20 dag
kapusta kiszona 50 dag
cebula 2 szt
smalec 1 łyżka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta po bawarsku

Fasolę zalej wodą, pozostaw na noc. Rano dodaj liść laurowy i jałowiec, ugotuj do miękkości (ok. godziny). Gdy będzie już miękka, dodaj pokrojony w cienkie plasterki boczek, kwaszoną kapustę (odciśnięta) i przesmażoną na smalcu, pokrojoną w krążki cebulę. Duś pod przykryciem jeszcze 20 min na niewielkim ogniu. przypraw do smaku odrobiną cukru, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.01.2014 08:15
pyszne danie
Wafelek2601 29.10.2013 22:31
Musi być pyszna
malina 10.08.2013 14:29
bardzo dobra taka kapustka
suzana 24.04.2011 20:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak