Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta wieprzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 2 szt
Mięso wieprzowe z kością 1/2 kg
włoszczyzna 1 pęczek
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta wieprzowa

Do zimnej wody włożyłam umyte nóżki i mięso z kością, posoliłam, dodałam przyprawy. Po godzinie gotowania dodałam włoszczyznę. Mięso wyjęłam wcześniej, jak już było miękkie, nóżki gotowałam godzinę dłużej, do zupełnej miękkości.
Obrałam i pokroiłam mięso, dodałam pokrojoną w plasterki marchewkę, zalałam przecedzonym wywarem, wlałam do foremki od babki wysmarowanej cienko olejem, zamieszałam, wystudziłam i wstawiłam do lodówki.
Po kilku godzinach zastygła, zanurzyłam foremkę na chwilę w gorącej wodzie, podważyłam brzegi , przyłożyłam talerz i przewróciłam do góry nogami. Wyszła bez problemów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 19.01.2014 08:59
bardzo dobra galareta,bardzo lubię
Wacław 19.11.2012 09:27
pysznaaaaaaaaaaaaaaa !!!
smakowita 30.03.2012 15:10
efektownie podana
caroline1983 08.12.2011 22:00
uwielbiam to danie
bietka 01.11.2011 19:10
ładniutka
Izabela/bella81 23.05.2011 20:30
Śliczny galarcik :)
alaaa 18.05.2011 21:01
super wykonane
matii6 13.05.2011 21:50
ale pysznie wygląda,,,
misia53 08.05.2011 14:45
super pomysł....
ben-ka 08.05.2011 12:16
A ja tek na święta nie zrobiłam buuuuu a tak slicznie wygląda - teraz muszę pamiętać,żeby wykorzystywać foremkę do babki:)
MAR3STA 07.05.2011 23:33
smaczna
agnieszka214 05.05.2011 06:54
smaczna
ada12302 04.05.2011 21:41
bardzo lubię
Kasiax18 02.05.2011 09:44
Mniam:)
gosia47-47 25.04.2011 21:04
ekstra
halina17 24.04.2011 19:24
typowo wielkanocna galaretka-fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak