Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna Karkówka z Piekarnika:)

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek ząbki 5
sól do smaku
nici
karkówka 1kg bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna Karkówka z Piekarnika:)

Ja zrobiłam tak:

Karkówke umyłam,osuszyłam recznikiem papierowym.
Obrałam czosnek pokroiłam go w słupki.
W mięsku porobiłam dziurki nożem i w te otwory powkładałam czosnek.
Potem w miseczce zrobiłam z oliwy i przypraw taką papkę ;)
Następnie tą papkę wtarłam porządnie w karkówkę,związałam nićmi,zawinełam w złotko i wstawiłam do lodówki na 2 dni.
Po tym czasie ja wyjełam przełożyłam do naczynia żaroodpornego (na spód dałam 1 łyzkę oleju,rozsmarowałam) Rozgrzałam piekarnik do 180*C i piekłam karkówkę na środkowej półce bez przykrycia 1 godzinę ,od czasu do czasu przekrecając ją. Po godzinie włączyłam termoobieg i podpiekałam ją jeszcze 15 minut.I gotowa.
Idealna Soczysta Karkóweczka do obiadu jak i również na zimno do pieczywa ;)

Smacznego. . . . .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.11.2012 17:57
Rarytas dla mięsożerców.
emeslive 06.05.2012 22:11
Wygląda bardzo smakowicie. Uwielbiam takie domowe mięsko!
Ewa104 06.10.2011 13:42
Mniam,już czuję ten smak i zapach.
aga130982 01.06.2011 11:58
mniam mniam mniam
Tomek13 24.05.2011 19:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak