Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z pierożkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 1 1/2 l
szklanka mąki, 2 szklanki ugotowanego miesa z kurczaka, sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z pierożkami

Do mąki dodać wodę, wyrobic ścisłe ciasto cienko rozwałkować. Mięso przyprawić solą i pieprzem, uformować nieduże kulki. Z ciasta wycinać kółka, na każdym kłaść mięso i zaklejac pierożki. Ugotować w osolonym wrzątku, podawać zalane gorącym rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak