Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola w słodkim sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 15 dkg
cebula 2 szt
bulion 1/2 litra
śliwki suszone 4 szt
rodzynki 5 dkg
miód 4 łyżki
karmel 1 łyżeczka
sól
olej do smażenia
fasola 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: fasola w słodkim sosie

Cebule obieramy i siekamy,ze śliwek usuwamy pestki i dzielimy na kawałki i razem z rodzynkami sparzyć gorącą wodą.Boczek kroimy na plasterki i przesmażamy na patelni dodając cebule śliwki oraz rodzynki,następnie wlewamy bulion doprawiamy silą i pieprzem.Na patelnie przekładamy ugotowana fasolę po chwili dodajemy miód i karmel.Całość dusimy pod przykryciem 20 min.Podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 14.04.2012 20:29
bardzo ciekawa potrawa
Dorota59 09.08.2011 17:32
ze śliweczkami-pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak