Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli wędzinej - wersja 2

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1-2
łyżki gęstego majonezu 4
łyżka posiekanego szczypiorku 1
łyżka posiekanego koperku 1
sól, pieprz mielony do smaku:
makrela 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli wędzinej - wersja 2

Ogórki kiszone posiekać albo zetrzeć na dużych oczkach tarki, ew. lekko odcisnąć nadmiar soku. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej. Makrelę dokładnie obrać ze skóry i ości, rozetrzeć widelcem, wymieszać z jajkiem. Do masy dodać ogórki, zieleninę, majonez, dokładnie wymieszać, doprawić. Dobrze jest pastę odstawić na przynajmniej 30 min. do lodówki (pod szczelnym przykryciem). Podawać z pieczywem, krakersami... Można też takimi pastami przybrać połówki jajek na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 11.08.2011 10:56
wygląda apetycznie
Agnik 15.06.2011 16:33
pycha
Ewelina47 09.03.2011 10:41
i ślicznie wygląda
wojtek10_89 22.08.2010 12:02
bardzo smaczna ta pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak