Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dkg
mięso wołowe 40 dkg
cebula 3 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pieczarki 25 dkg
kurki 30 dkg
pomidory 2 szt
śmietana kremówka 250 ml
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z grzybami

Mięso myjemy oczyszczamy z błon i żył i kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju a następnie przekładamy je do płaskiego rondla.Cebulę obieramy siekamy i zarumieniamy i dodajemy do mięsa,doprawiamy solą i pieprzem dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy,następnie dodajemy szklankę wody i dusimy pod przykryciem 1 godzinę.Pomidory obieramy i dzielimy na mniejsze części i dodajemy do gulaszu.Pieczarki obieramy i kroimy na pół,kurki oczyszczamy i wrzucamy na osolony wrzątek,po kilku minutach odcedzamy.Na patelni przesmażamy grzyby i przekładamy je do mięsa,dusimy razem 20 min.Śmietane mieszamy z sosem doprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.05.2012 23:30
super
Krystyna32 29.09.2011 16:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak