Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z portwajnem i winogronami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1kg
masło 35g
cynamon laska
Goździki całe Prymat 2
czerwony portwajn 100ml
ocet winny 2łyżki
sól
pieprz
cukier
winogrona 1\8l (sok)

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z portwajnem i winogronami

Kapuste wyczyścić ,wyciąć głąb ,1\\4kapusty pokroić w cienkie paski.Kapustę poddusic w roztopionym maśle.Dodać laskę cynamonu ,gozdziki ,portwajn,ocet,sok z winogron.Dusić pod przykryciem na małym ogniu 45min.Winogrona umyć,przekroić na pół ,wydrążyć pestki i dodac do kapusty na 10min.przed końcem duszenia.Kapustę doprawic do smaku solą ,pieprzem ,cukrem.Podawać z pieczonym indykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak