Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli wędzinej - wersja 1

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1-2
cebula 1
czubata łyżka gęstego majonezu 1
sól, pieprz mielony do smaku:
makrela 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli wędzinej - wersja 1

Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, przełożyć na sito i przelać wrzątkiem, osączyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej. Makrelę dokładnie obrać ze skóry i ości, rozetrzeć widelcem, wymieszać z jajkiem. Do masy dodać posiekaną cebulkę, majonez i ketchup, dokładnie wymieszać, doprawić. Podawać z pieczywem, krakersami...

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 30.05.2013 19:11
też dawno nie robiłam, nie wiadomo czemu bo lubimy :)
pestka 30.05.2013 12:14
lubię, a tak ostatnio dawno jej nie robiłam
wiktor188 29.12.2010 14:08
smaczne
wedith1 17.12.2010 19:14
jestem za!!!!!! porcyjką :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak