Pasta z makreli wędzinej - wersja 1

Pasta z makreli wędzinej - wersja 1

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    1-2
  • cebula

    1
  • czubata łyżka gęstego majonezu

    1
  • sól, pieprz mielony

    do smaku:
  • makrela

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, przełożyć na sito i przelać wrzątkiem, osączyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej. Makrelę dokładnie obrać ze skóry i ości, rozetrzeć widelcem, wymieszać z jajkiem. Do masy dodać posiekaną cebulkę, majonez i ketchup, dokładnie wymieszać, doprawić. Podawać z pieczywem, krakersami...

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

30.05.2013 19:11
też dawno nie robiłam, nie wiadomo czemu bo lubimy :)

pestka

30.05.2013 12:14
lubię, a tak ostatnio dawno jej nie robiłam

wiktor188

29.12.2010 14:08
smaczne

wedith1

17.12.2010 19:14
jestem za!!!!!! porcyjką :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat