Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki w winoroślach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 40 dkg
olej 100 ml
cebula 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
mięta 1 łyżka
koper 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
cytryna 1 szt
sól
liść winogronowy kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki w winoroślach

Liście myjemy i osuszamy.Dymkę siekamy i lekko przesmażamy na rozgrzanym oleju,dodajemy posiekaną mięte,koperek i natkę pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem.Wsypujemy ryż i całość zalewamy wodą i gotujemy 15 min,studzimy.Farsz nakładamy na liście winorośli formując małe gołąbki.Dno garnka wykładamy pozostałymi liśćmi układamy gołąbki i podlewamy sokiem z cytryny.Dusimy 90 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 10.01.2012 09:01
Super pomysł
Reda 10.01.2012 09:01
Super pomysł
Krystyna32 21.07.2011 09:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak