Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ostry sos do zimnych mięs

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 1 szt
oliwa 1 łyżka
chrzan tarty 3 łyżki
śmietana kwaśna 2 łyżki
sok z marchwi 1 szt
ocet estragonowy 1 łyżeczka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier puder
bulion 1/4 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: ostry sos do zimnych mięs

Żółtko ucieramy z oliwą i tartym chrzanem,następnie rozprowadzamy 2 łyżkami śmietany a następnie dodajemy sok z marchwi.Doprawiamy łyżeczką octu,solą pieprzem i mieszamy do gęstości kremu.Rozrzedzamy zimnym bulionem i dodajemy cukier puder do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.11.2011 00:09
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak