Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń barania z pieca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec barani 2kg
ocet 1\\2l
sól
czosnek 2zabki
mąka 1łyżka
śmietana 1szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń barania z pieca

Oczyścić pieczeń baranią z tłuszczu i żył,zbić mocno ,sparzyć wrzącym octem.Natrzeć czosnkiem roztartym z solą.Odstawić na 2godz.Ułozyć na wysmarowanej masłem brytfannie ,włożyć do nagrzanego piekarnika i piec polewajać sosem z pieczenia,który sie zbiera w brytfannie .Na koniec wymieszać make ze śmietana i dolać do sosu,wymieszac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 01.12.2011 14:52
bardzo ciekawy i smakowity przepis, chętnie wypróbowałabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak