Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z soczewicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica zielona 100 g
bakłażan 1 sztuka
białe surowe cienkie kiełbaski 6 sztuk
suszone pomidory z zalewy 6 sztuk
parmezan starty 30 g
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
sól
pieprz
szczypior

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z soczewicą

• soczewicę gotować w osolonej wodzie przez 25 min,
• kiełbaski usmażyć na złoty kolor, pokroić w grube plasterki,
• bakłażan pokroić w plastry obsmażyć na tłuszczu pozostałym ze smażenia kiełbasek, pokroić plasterki na pół,
• pomidory pokroić na cztery,
• składniki sałatki połączyć dodać parmezan, oliwę, ocet, sól, pieprz, bazylię i posiekany szczypior, wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata B 16.04.2012 21:14
muszę zroić bo wygląda zachęcająco:)))
Jolanta40 17.01.2011 00:14
fajna
eli_555 17.11.2010 18:49
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak