Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagnięcina z ryżem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagnięcina 1 kg
sok z cytryny 2 szt
cebula 1 szt
masło 25 dkg
ryż 1/2 kg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: jagnięcina z ryżem

Mięso dzielimy na części,cebulę siekamy i wkładamy do rondla,zalewamy sokiem z cytryny i dusimy jagnięcinę aż wchłonie sok,dodajemy masło i dusimy dalej aż do zarumienienia się mięsa,następnie wlewamy pół litra osolonej wody a kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy je.Ryż gotujemy w wywarze,jagnięcine wkładamy do prawie miękkiego ryżu i delikatnie mieszamy doprawiamy zielonym pieprzem.Po 10 minutach podajemy przybraną plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 10.06.2012 07:49
pycha
Krystyna32 02.06.2011 08:29
super
Rique 08.05.2011 08:50
smakowite, lubię ryż:) szkoda,ze takie drogie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak