Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kapusty białej w sosie pomarańczowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1,5 szt
szczypiorek posiekany 4 łyżki
marchewka 2 szt
ocet winny 10 łyżeczek
cukier 1 łyżeczka
musztarda 2 łyżki
sok z pomarańczy 2 szt
sól
natka pietruszki 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kapusty białej w sosie pomarańczowym

Kapustę szatkujemy posypujemy solą odstawiamy obciążoną na 50 min.W garnku mieszamy ocet,cukier sok z dwóch pomarańczy i musztardę,mocno podgrzewamy i doprawiamy solą i pieprzem.Do kapusty dodajemy zieleninę i startą marchewkę,polewamy sosem mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak