Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka śledziowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie
jajko
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka śledziowa

Składniki:
0,5kg śledzi w zalewie solnej
1 cebula
7 jajek
pęczek cienkiego szczypiorku
majonez
pieprz

Przygotowanie:

Śledzie moczymy przez 10 minut w zimnej wodzie, aby nie były aż tak bardzo słone. Następnie każdy z płatów śledzia przekrawamy wzdłuż na połowę, a następnie w poprzek w zgrabne paseczki. Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i mieszamy z majonezem, doprawiając do smaku samym pieprzem ( ryby są na tyle słone, że sałatki dosalać nie należy). Sałatkę podajemy zaraz po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 23.02.2012 23:04
pyszna sałatka wiosenna
iwa643 26.04.2011 06:52
apetyczny
Mati13 25.04.2011 07:41
bardzo smaczna:)
Anna133 24.04.2011 20:13
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak