Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpajza

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 15 dag
cytryna 2-3 sztuki
jajko 4 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 płaskie łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: szpajza

Żelatynę zalać szklanką zimnej wody. Następnie wstawić szklankę do gorącej wody aby rozpuścić 4 żółtka, utrzeć z cukrem, dodać sok i trochę tartej skórki z cytryny. Ubić na sztywno białka. Utarte żółtka połączyć z żelantyną i delikatnie wymieszać z pianą. Można przystroić plasterkami cytryny i bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 13.08.2011 22:45
dawno już takiej nie jadłam
polly66 11.05.2011 10:45
\"geniuszko\" jak już wstawiasz zdjęcia w swojej księdze to nie musisz przy okazji obdarowywać nimi innych.....
Robert10 25.04.2011 11:10
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak