Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos słodko-kwaśny do ryb

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 szt.
ziele angielskie 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
cukier 4 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
cytryna 1/2 szt.
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos słodko-kwaśny do ryb

Na tłuszczu od smażenia ryb zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, dodać ziele angielskie i liść laurowy, wlać szklankę wody, zagotować, wsypać 4 łyżki cukru, sól i pieprz do smaku, dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Po zagotowaniu wcisnąć sok z 1/2 cytryny, wymieszać sos musi być lekko gęstawy, zalewać nim ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak