Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka na Wielkanoc

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka na Wielkanoc

Składniki:
4 jajka
szklanka cukru
kopiasta szklanka mąki pszennej
0,5 szklanki ziemniaczanej mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 kostki margaryny
0,5 opakowania aromatu cytrynowego

Przygotowanie:

jajka ucieramy z cukrem, gdy będą puszyste dodajemy zmieszane mąki z proszkiem do pieczenia, a następnie olejek cytrynowy. Margarynę rozpuszczamy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie gorącą, wolnym strumieniem dodajemy do ciasta, cały czas energicznie mieszając aby się nie zaparzyło. ciasto wlewamy do posmarowanej wąskiej brytfanki i pieczemy ok 40 minut w temp 180*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 20.09.2013 09:41
muszę sam spróbować
misia53 29.04.2011 10:46
łatwa
iwa643 27.04.2011 07:09
fajna
Natalia/tubisiek 26.04.2011 20:45
pyszna :)
Mati13 25.04.2011 07:41
bardzo ładna:)
agnieszka137 22.04.2011 23:42
smaczna, lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak