Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety po prowansalsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
olej 4 łyżki
dymki 2
pomidory 250 g
biała fasola 1 puszka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
czosnek ząbki 2
ocet balsamiczny
pietruszka zielona 0,5 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety po prowansalsku

Mięso myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy. Smażymy na 2 łyżkach oleju z obu stron. Zabijamy w folię aluminiową.

Dymki kroimy, smażymy na pozostałym oleju, dodajemy pokrojone pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, odsączoną fasolę. Dodajemy sól i pieprzem. Zagotowujemy i skrapiamy octem do smaku.

Mięso wykładamy na talerzu, polewamy sosem i posypujemy posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak