Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
brzoskwinie w puszce 1
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk na słodko

Mięso myjemy, osuszamy. Rozkrawamy i rozbijamy tak, aby uzyskać jak największe płaty.

Brzoskwinie odsączamy, kroimy w małą kostkę i ciasno układamy na mięsie. Oprószamy przyprawą do indyka i polewamy kilkoma łyżeczkami syropu z brzoskwiń.

Mięso zwijamy w roladę i owijamy folią aluminiową. Pieczemy około 1h w 180C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak