Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa ze schabem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dkg
schab 25 dkg
szynka wędzona 2 plasterki
słonina 10 dkg
mąka kukurydziana 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 2 łyżki
bulion wołowy 1 szklanka
sól
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa ze schabem

Mięso myjemy i kroimy w drobną kostkę podobnie szynkę boczek i słoninę.Schab wkładamy do miseczki posypujemy mąką i mieszamy.Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekany czosnek i imbir,dodajemy słoninę i boczek a po chwili dodajemy schab i sos sojowy.Dokładnie mieszamy i smażymy do czasu aż ,mięso będzie miękkie,przekładamy je do miseczki.Fasolkę myjemy oczyszczamy z włókien i kroimy na kawałki 3 cm przekładamy na patelnie i smażymy na średnim ogniu,po 5 min dodajemy bulion i sól przykrywamy i dusimy 10 min.Następnie dodajemy szynkę i mięso z pozostałymi składnikami.Mieszamy i smażymy jeszcze 3 min.Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak