Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje śmietanowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
serek topiony 2
śmietana kremówka 500 ml
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje śmietanowe

Kurczaka kroimy w kotlety i przyprawiamy. Na każdej piersi kładziemy serek topiony, najlepiej ziołowy i zawijamy w roladki. Smażymy na oleju z każdej strony.

Śmietanę, ketchup i koncentrat mieszamy na jednolity sos i zalewamy nim dewolaje. Chwilę dusimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 22.04.2011 09:20
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak