Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w galarecie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

matyjasy
woda
kostka rosołowa
pieprz
rzeżucha
przyozdobienie
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w galarecie

Matyjasy odmoczyć z nadmiaru soli. Posypać pieprzem i pokroić na kawałki. Ułożyć na półmisku. W szklance gorącej przegotowanej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny i ćwierć kostki rosolowej. Po rozpuszczeniu zalać śledzie, posypać rzeżuchą i ułożyć ozdoby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 15.05.2012 11:47
w galarecie nie robiłam, super pomysł
KasiaK90 04.05.2012 08:09
pomysłowe:)
emeslive 03.05.2012 22:14
Interesujący pomysł i śliczne zdjęcia!
Izabela/bella81 21.10.2011 14:42
można posmarować śledzie musztardą od spodu :)
kasienka23 21.10.2011 09:38
ciekawy przepis, jeszcze się z taką potrawą nie spotkałam,muszę kiedyś spróbować
Grażyna13 11.05.2011 09:48
Takich jeszcze nie jadłam, musze spróbować !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak