Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik niemiecki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 500 g
śmietana 300 ml
jajko 6 szt.
cukier puder 200 g
mąka ziemniaczana 20 g
cukier waniliowy 1 szt.
rodzynki 100 g
cytryna 1 szt.
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik niemiecki

Ser zemleć, przetrzeć przez sito i utrzeć ze śmietaną. Żółtka utrzeć z cukrem i dalej ucierając, dodawac po łyżce ser. Na końcu dodać opłukane rodzynki, sok i skórkę z cytryny, cukier waniliowy oraz mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z serem i włożyć do tortownicy natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. piec około 1 godz. w temp. 180 stopni. Gdy wierzch sernika zarumieni się, nakryć go folią aluminiową lub pergamninę. Upieczony sernik ostudzić i odstawić na 4-6 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.12.2013 08:14
pyszny serniczek
Iwusia 24.08.2012 23:17
wspaniały
sara1 08.05.2012 20:46
przepis zapowiada ciekawe ciasto
Małgosia6 10.01.2012 09:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak