Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z soczewicy i marchewki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienkie surowe białe kiełbaski 8 sztuk
marchewka 4 sztuki
selera naciowego 2 łodygi
soczewica zielona 100 g
śmietana 12% 2 łyżki
musztarba bawarska słodka 1 łyżka
woda 1/3 szklanki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
fenkuł 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z soczewicy i marchewki

• kiełbaski smażymy na złoty kolor, zdejmujemy z patelni,
• marchew obieramy, kroimy w plasterki, seler kroimy w półksiężyce, koper w cienkie paski,
• warzywa wrzucamy na patelnie, smażymy kilka minut,
• kiełbaski kroimy na cztery części, dokładamy do warzyw, smażymy jeszcze kilka minut, przyprawiamy,
• śmietanę mieszamy z musztardą i wodą, wlewamy na patelnie, mieszamy i chwilę dusimy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 25.10.2011 08:03
super
eli_555 08.07.2011 22:57
pysznie wygląda
kotlet 28.06.2011 23:41
pyszności
bami 29.04.2011 17:45
Wygląda przesmacznie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak