Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z jabłkami, cynamonem i migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 5 łyżeck
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1/3 łyżeczki
cynamon 3 łyżeczki
szczypta soli
mleko 3/4 szklanki
masło 0,5 kostki
jabłka 2
jaja 2
płatki migdałowe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z jabłkami, cynamonem i migdałami

WYKONANIE:

1. MISKA 1:
Mąka, proszek do pieczenie, soda, cynamon, sól i cukier mieszamy.

2. MISKA 2:
Roztrzepane jajka, mleko roztopione masło i starte na tarce jabłka mieszamy.

Łączymy zawartość obu naczyń, mieszamy.



Pieczemy 20 minut w 190C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak