Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z sosem rumowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
masło 7 łyżej
sok z cytryny 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
cukier 2 łyżki
naleśniki 8 szt
brązowy cukier 10 dag
rum 4 łyżki
śmietana 30% 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z sosem rumowym

Jabłka, skropić sokiem z cutryny i podsmażyć na łyżce masła. Dusić do miękkości, wymieszać z rodzynkami i cukrem. Naleśniki posmarować musem i zwinąć. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Zapiekaj 10 min. w temp. 200 st, resztę masła utrzyj z brązowym cukrem, wymieszaj z lekko ubitą śmietaną oraz rumem.Zapieczone naleśniki polej sosem i od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 22.04.2011 09:34
nie jadłam ale muszą być przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak