Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Złota Rosa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1,5 szklanki
cukier 7 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 3 opakowania
jaja 8
margaryna 3/4 kostki
ser biały 1 kg
budyń waniliowy 1 opakowanie
olej 0,5 szklanki
mleko 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Złota Rosa

WYKONANIE:

1. PODPIEK:
* 2 szklanki mąki
* 7 łyżek cukru
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 cukier waniliowy
* 4 żółtka
* 3/4 kostki margaryny

Wszystko wrzucić do miski i ręcznie zagnieść z nich ciasto. Podpiek rozłożyć na blaszce i przyklepać.


2. CIASTO:
* 1kg białego sera
* 0,5 szklanki oleju
* 1 szklanka cukru
* 2 szklanki zimnego mleka
* 4 całe jajka
* budyń
* cukier waniliowy

Zmiksować jajka, dodać cukier, ubijać, aż będzie piana i stopniowo dodawać pozostałe składniki. Ciasto będzie bardzo rzadkie.

Wylać na podpiek. Piec 30-35 minut w 180C.


3. WIERZCH:
* białko
* 0,5 szklanki cukru
* 1 cukier waniliowy

Ubić same białka, następnie dodać cukier, a na koniec cukier waniliowy. Ubić na sztywno.

Wszystko razem piec jeszcze około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak