Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z jajkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuka
mieszana sałata różne gatunki 100 g
posiekana dymka 2 łyżka
koperek 1 łyżka
oliwa 3,5 łyżka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżka
pieprz i sól do smaku
ogórek 1/2 sztuka
cebula czerwona 1/2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z jajkami

Przygotuj dressing – w słoiczku wymieszaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, musztardę francuską, miód, pieprz i sól.

Jajka ugotuj na twardo. Obierz i pokrój na ćwiartki. Sałatę opłucz i ułóż w misce. Ogórka pokrój w plastry, cebulę w pióra. Cebulę, ogórka i jajka dodaj do sałaty. Posyp całość kaparami, posiekaną dymką, koperkiem i wymieszaj. Sałatę polej dressingiem tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 04.12.2011 09:02
ale ładna!
iwona332 27.09.2011 00:29
super
pigila
pigila 16.09.2011 09:55
super
ZEWA 05.06.2011 10:52
super
Weronika_eM 01.06.2011 11:36
aż by sie zjadło
Baska Kaska 21.05.2011 23:03
piękna i smaczna
angelika14 14.05.2011 09:46
Fajny pomysł i smakowity na pewno a te zestawienie smaków --- zaskakujące
Mariusz10 05.05.2011 22:30
wygląda smakowicie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak