Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułgarska zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała część pora 50dag
margaryna 3łyżki
mąka pszenna 2łyżki
żółtko jajek 3szt
jogurt naturalny 20dag
mleko 2łyżki
szczypiorek 2łyżki
sól
pieprz
twaróg 15dag (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Bułgarska zupa

Pory oczyścić obrać drobno pokroić. Zeszklić na margarynie zalać 6 szklankami wody i gotować do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem. Wrzucić kulkę ugniecioną z pozostałej margaryny oraz mąki i zagotować. Dodać ser. Po zdjęciu z ognia wlać do zupy jogurt roztrzepany z żółtkami oraz 2 łyżkami mleka i wymieszać. Posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 12.02.2012 14:51
ciekawa zupka
anna186 21.11.2011 17:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak