Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka marchewkowo-kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 20 dag
marchewka 20 dag
seler 20 dag
papryka 20 dag
czosnek 2 ząbki
woda 1/2 l
biały ocet winny 1/2 l
natka pietruszki 1 pęczek
lubczyk 1 pęczek
trybula 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat
sól 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat
pieprz 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka marchewkowo-kalafiorowa

SKŁADNIKI OD 6-14 SĄ NA ZALEWĘ.

Marchewki i selera obieramy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne. Marchewki kroimy w krążki, a selera oraz papryki w paski. Kalafiora dzielimy na różyczki. Zabi czosnku przekrawamy na pół, zieleninę myjemy.
Składniki zalewy zagotowujemy. Wkładamy selera i marchewki. Gotujemy 10 minut. Warzywa odcedzamy (zalewę zachowujemy), przekładamy do słoików.
Kalafiora i paprykę blanszujemy i wraz z zieleniną wkładamy do słoików z warzywami. Wlewamy gorącą zalewę. Słoiki zakręcamy, odwracamy do góry dnem. Studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak