Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwone enchiladas

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka upieczone 2 szt
papryczka chili 12 szt
pomidory 3 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
majeranek 1/2 łyżeczki
ser solan pokruszony 10 dkg
śmietana kremówka 100 ml
olej 2 łyżki
tortilla 18 szt
rosół z kury 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: czerwone enchiladas

Chilli płuczemy i prażymy na suchej patelni,usuwamy nasiona,następnie zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 20 min.Cebulę obieramy jedną kroimy na ćwiartki a drugą na plasterki.Pomidory obieramy ze skórki,czosnek obieramy.Ćwiartki cebuli i czosnek pieczemy bez tłuszczy na patelni.Chilli osączamy z wody i razem z pomidorami,ćwiartkami cebuli,czosnkiem,majerankiem i bulionem miksujemy na jednolitą masę.W rondelku podgrzewamy olej dodajemy zmiksowaną masę i dusimy 10 min,doprawiamy solą.Upieczone piersi dzielimy palcami wzdłuż włókien na nitki.Zmiksowaną masę nakładamy na tortille a na wierzchu układamy włókienka mięsa.Tortille zwijamy w rulony,układamy w naczyniu do zapiekania i polewamy resztą masy.Dekorujemy plasterkami cebuli oprószamy startym serem i polewamy śmietaną.Zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 21.04.2011 16:24
moze byc pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak