Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranek wielkanocny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 40 gram.
cukier 3,5 łyżki
mąka tortowa 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana 3 i 1/3 łyżki
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1/2 paczki
rum 1 łyżeczka
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Baranek wielkanocny

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając jajko, sól, cukier waniliowy. Ucierając na gładką masę dodawać mąkę tortową zmieszaną z proszkiem i mąkę ziemniaczaną.Przygotowane ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej masłem.Piec ok 30-40 minut w temp.180 stopni formą ustawioną do góry tak by ciasto nie wyciekło. Baranka udekorować odrobiną polewy czekoladowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak