Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z kurczaka nadziewane szczawiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
Nadzienie:
szczaw 10 dkg
żółtko jajek 1 szt
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
bulion 1/4 szklanki
wino białe wytrawne 1/4 szklanki
śmietana gęsta 2 łyżki
sól
pieprz
estragon 1/2 łyżeczki
twaróg 5 (tłusty)
pestki dyni 1 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z kurczaka nadziewane szczawiem

Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy i dzielimy na 4 porcje,lekko rozbijamy tłuczkiem nacieramy czosnkiem roztartym z solą i pieprzem i odstawiamy na 30 min.Szczaw myjemy i wrzucamy na minutę na osolony wrzątek,odcedzamy i przelewamy zimną wodą,osuszamy i siekamy.Twaróg ucieramy z surowym żółtkiem,pestkami dyni,estragonem solą,pieprzem i mieszamy z posiekanym szczawiem.Filety rozkładamy na desce smarujemy przygotowanym farszem,zwijamy w ruloniki,owijamy nicią lub spinamy wykałaczką.Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. ze wszystkich stron.W rondlu topimy masło przekładamy zrumienione roladki podlewamy bulionem i winem i dusimy na małym ogniu ok 30 min.Pod koniec duszenia wlewamy mąkę wymieszaną ze śmietaną i podgrzewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 20.05.2012 07:19
super
Krystyna32 18.06.2011 09:12
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak