Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 10dag
mleko 1szklanka
cebula 1szt
czosnek ząbki 5szt
oliwa 2łyżki
tymianek 1łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa ze szpinakiem

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Czosnek rozetrzeć z solą. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć czosnek oraz cebulę i lekko je zrumienić. Wlać bulion dodać liść laurowy tymianek ziele i gotować 15min. Rondel zestawić z ognia wyjąc ziele i liśc, doprawić solą i pieprzem zmiksować Wlać mleko, zupę zagotować, włożyć szpinak i jeszcze raz zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 28.01.2012 21:28
uwielbiam szpinak...musz? wypróbowa?:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak