Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety solone 1 kg
mąka 3 łyżki
cebula 4 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1/2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
wino białe 2 łyżki
olej słonecznikowy 6 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat szczypta
gałka muszkatołowa szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z warzywami

Marchewkę,pietruszkę seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych otworach,CEBULĘ OBIERAMY I SIEKAMY.CEBULĘ SZKLIMY NA OLEJU,DODAJEMY STARTE WARZYWA MIESZAMY I SKRAPIAMY WINEM I DUSIMY NA MAŁYM OGNIU 15 MIN,SOLIMY DODAJEMY PIEPRZ I GAŁKĘ I OSTRĄ PAPRYKĘ.DO WARZYW DAJEMY LIŚĆ LAUROWY I WYJMUJEMY GO PO 3 MIN.CAŁOŚĆ MIESZAMY Z KONCENTRATEM POMIDOROWYM I JESZCZE CHWILĘ DUSIMY.ŚLEDZIE MYJEMY OCZYSZCZAMY ZE SKÓRY,SOLIMY I OBTACZAMY W MĄCE,SMAŻYMY NA ROZGRZANYM OLEJU I PRZEKŁADAMY DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO,NA ŚLEDZIE DAJEMY UDUSZONE WARZYWA I WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NA 200 STOPNI .PIECZEMY PÓŁ GODZINY.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 10.05.2011 07:27
Śledzie solone na ciepło-interesujące.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak