Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka nadziewana twarożkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
papryka zielona 2 szt
masło 1 łyżka
twaróg 20 dkg
serek topiony 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
natka pietruszki 2 łyżki
korniszony 1 drobno pokrojon

Przepis i sposób przygotowania na: papryka nadziewana twarożkiem

Paprykę płuczemy i wydrążamy u nasady,usuwamy nasiona i kroimy krążki o grubości 3 cm.Masło rozcieramy z twarożkiem i serkiem topionym na jednolitą masę dodajemy do smaku pieprz,natkę pietruszki ogórki i utarty z solą czosnek.Mieszamy i napełniamy masą krążki papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak